Državna-Republička takmičenja

2020/2021.

1. Učenik Marko Ljubičić, IV1, plasirao se na Državno takmičenje u programiranju, koje je održano u Novom Sadu u subotu 15.5.

Za učešće na takmičenju bilo je potrebno osvojiti 130 poena. Učenicima Iliji Bešlin i Branku Marić (IV1) nedostajalo je po 10 poena, dok je Jovanu Ludaić (III3 Elektrotehničar informacionih tehnologija) nedostajalo 30 poena. 

Čestitamo svim učenicima na ogromnom trudu, radu i znanju koje su pokazali.

Mentori:  Zagorka Vidović i Jasmina Almaši

2. Na državnom takmičenju iz Matematike koje je održanao dana 23.05.2021. godine u Novom Sadu naši učenici su ostvarili zapažen rezultat:
-Simić Darko – pohvala (učenik odeljenja I3, elektrotehničar informacionih tehnologija)
Mentor: Knežević Branka, Rosić Ivana
-Ludaić Jovan – pohvala (učenik odeljenja III3, elektrotehničar informacionih tehnologija)
Mentor: Isakov Sava, Čolak Dragana

 

2019/2020.

 1. Nastavljajući tradiciju dobrih rezultata Ilija Bešlin, učenik III1 odeljenja - Elektrotehničar računara, i ove godine je pozvan da učestvuje na Državnom takmičenju iz fizike. Ovo je izuzetan uspeh i stoga što Ilija u III razredu uopšte nema kao predmet fiziku (izučava se prve dve godine školovanja). Veliko zalaganje i učenika i nastavnika je ponovo donelo rezultate.

  Mentor: Mirko Vukobrat

 2. Učenik II3 odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija, Petar Malešev, pozvan je u finale takmičenja RAF Challenge 2020.

  Na takmičenju učestvuju učenici iz cele Srbije. Petar je za svoj rad izabrao temu  "Igra svetla i senke".

  Zadatak je bio režirati, snimiti i izmontirati video i audio materijal na zadatu temu.

  Opis: Tema je polazna osnova za kratki video film kojim kandidati treba da pokažu svoja lična iskustva i promišljanja, maksimalno koristeći sredstva filmskog jezika. Komisija je vrednovala tehničke i estetske kvalitete ponuđenih filmova prema akademskim standardima Računarskog fakulteta.

  Finale će se održati online, u subotu 16.5.

  Više o takmičenju pogledajte ovde.

  Petar je i ranije učestvovao na Republičkom takmičenju iz Multimedije i pokazao izuzetno znanje i talenat. Mentor: Zagorka Pastor

 3. Državno takmičenje iz matematike koje je odloženo zbog epidemije, održano je u subotu, 22. avgusta 2020. godine. Takmičenje je održano na nekoliko punktova u Srbiji. Učenici iz Vojvodine su raspoređeni u Novi Sad na Prirodno-matematički fakultet.
  Iako je raspust, mnogi učenici su prihvatili poziv. Među njima je bio i naš učenik Jovan Ludaić iz odeljenja III3 Elektrotehničar informacionih tehnologija. Jovan je u jakoj konkurenciji osvojio POHVALU.
  Mantori: Dragana Čolak, Sava Isakov

2018/2019.

 1. Na Državnom takmičenju koje je održano danas (20.3.2019.) u Beogradu učenik Dejan Grujić (IV1) osvojio je treće mesto.

  Mentor: Branislav Bjelić

 2. Na 10. Republičkom takmičenju iz multimedija učenici naše škole i ovog puta su pokazali da poseduju zavidno znanje iz oblasti obrade slika, zvuka, animacija i teorijskog znanja. Naime, učenici Nenad Tepavac III1 i Nikola Divković IV1 zauzeli su šesto i deveto mesto respektivno, dok je učenik Petar Malešev I3 pokazao odlično znanje u praktičnom delu. 

  Škola je zauzela četvrto mesto, a mentor drugo.

  Mentor: Zagorka Pastor

 3. Na 6. Državnom takmičenju iz programiranja održanom  19.5.2019. na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu učenici Tehničke škole su postigli sledeće rezultate:

  Nenad Tepavac (III1) 6. mesto

  Mihail Borisov (IV1) 8. mesto

  Strahinja Eraković (IV1) 9. mesto

  Škola je osvojila četvrto mesto,a mentor treće.

  Mentor : Jasmina Almaši

 4. Na Republičkom takmičenju koje je održano 1.6.2019. u Nišu učenici Aleksandar Selimović, Jovan Ludaić, Luka Bursać i Ilija Bešlin postigli su odličan uspeh, osvojili diplome i još jednom podigli ugled naše škole. Sa velikim brojem poena, u izuzetnoj konkurenciji i malim brojem poena razlike u odnosu na višeplasirane učesnike osvojili su:

  Aleksandar Selimović (Elektrotehničar informacionih tehnologija I3) dvanaesto mesto,

  Jovan Ludaić  (Elektrotehničar informacionih tehnologija I3) trinaesto mesto,

  Luka Bursać  (Elektrotehničar računara I1) dvadeset treće mesto i

  Ilija Bešlin  (Elektrotehničar računara II1) jedanaesto mesto.

  Mentori: Darinka Hristić Klačak i Nevenka Karić

 5. Na Republičkom takmičenju iz matematike "Arhimedes" održanom 18. maja 2019. u Beogradu naša škola je ekipno osvojila POHVALU kao i mentor Sava Isakov. Ekipu su činili:

  Jovan Ludajić, Ilija Bešlin, Nenad Tepavac i Strahinja Eraković. Na takmičenju je učestvovala 51 škola, a među njima i ekipe iz specijalizovanih odeljenja gimnazija.
  Učenik I3 razreda Jovan Ludajić je ostvario izuzetan uspeh - 3. MESTO.
  Mentori: Sava Isakov, Dragana Čolak, Branka Knežević, Ljubinka Rvović

2017/2018.

 1. Na Državnom prvenstvu u plivanju, koje je održano juče (15.11.2017.) u Kragujevcu, učenici drugog dva odeljenja Nikola Ivetić i Dejan Veskov osvojili su 6. i 10. mesto respektivno. Nikola je plivao 100m prsno a Dejan 50m leđno.Mentor: Zoran Karanović

 2. Sa ponosom objavljujemo da je učenik I1 odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar računara, Ilija Bešlin, ostvario izuzetan rezultat na Državnom takmičenju iz Fizike (22.3.2018.). Naime, Ilija je u veoma teškoj konkurenciji, sa manjim brojem časova fizike koji se realizuje u tehničkim školama, osvojio III nagradu.Mentor: Mirko Vukobrat

 3. Na 9.Republičkom takmičenju iz Multimedija koje je održano danas (15.4.2018.) na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu učenik Nenad Tepavac, odeljenje II1, obrazovni profil Elektrotehničar računara osvojio je 7. mesto. Škola je u ukupnom plasmanu zauzela 6. mesto. Tim su činili i učenici Nikola Divković i Igor Todor.Mentor: Zagorka Pastor

 

2016/2017.

 

 1. Na školskom državnom takmičenju u džudo-u, koje je održano 14.3.2017.  učenik drugog jedan odeljenja, Dejan Grujić osvojio je drugo mesto. Vrlo malo je nedostajalo da dobije zlatno odličje.Mentor: Branislav Bjelić

 2. Na Osmom državnom takmičenju iz Multimedija, koje je održano juče (9.4.2017.) na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu, učenici Nikola Divković i Nenad Tepavac zauzeli su deveto i deseto mesto respektivno.Učenik Igor Todor je pokazao odlično znanje ali je nedostajalo malo sreće. Takmičilo se 16 škola, 44 učenika, od kojih većina pohađa obrazovni profil Elektrotehničar multimedija, što ovaj uspeh čini još većim. Škola je zauzela 6.mesto, a mentor peto.

 Mentor: Zagorka Pastor

3. Na republičkom takmičenju "Književna olimpijada", koje se održalo 14.5.2017. učenica III1 odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar računara, Maša Bulatović, postigla je odličan uspeh zauzevši deseto mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Mentor: Maja Milovanov

4. Na republičkom takmičenju iz Programiranja koje je održano juče (21.5.2017.) na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu učenici naše škole  - Elektrotehničari računara ostvarili su izuzetan uspeh:

Strahinja Eraković II1 - prvo mesto

Mihail Borisov II1 - treće mesto

Vidor Hološi III1 - sedmo mesto

Nikola Isakov III1 - sedmo mesto

Nikola Zorić III1 - trinaesto mesto

 Mentor je zauzeo šesto mesto, a škola jedanaesto.

Mentor: Jasmina Almaši

5.Učenik Vidor Hološi osvojio je 12.mesto na Republičkom takmičenju iz Elektronike (3.6.2017.)

Mentor: Nevenka Karić

6. Učenici Strahinja Mršić i Bogdan Sredić osvojili su treće i šesto mesto, respektivno, na državnom nivou takmičenja "Kengur bez granica".

Mentori: Dragana Čolak i Sava Isakov

 

 2015/2016.

 

          1. Učenik I1 odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar računara, Aleksandar Gecić, postigao je izuzetan uspeh na Državnom takmičenju iz Matematike, koje je održano 5.3.2016. osvojivši  treću nagradu .

Mentor: Milanka Halilović

         2. Učenik IV1 odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar računara Dušan Ljuboja, osvojio je šesto mesto na Sedmom republičkom takmičenju iz Multimedija.Takmičenje se održalo 3.4.2016. godine u Beogradu.

Mentor: Zagorka Pastor

       3. Na Okružnom takmičenju Književna olimpijada učenica II-1 Maša Bulatović plasirala se na naredni nivo. Republičko takmičenje biće održano 14. maja u Sremskim Karlovcima. 

Mentor: Maja Milovanov

     4. U subotu, 16. aprila 2016. održano je treće kvalifikaciono takmičenje iz Programiranja u organizaciji Zajednice elektrotehničkih škola Srbije. 

Takmičenje se odvija u dve kategorije. Plasman na Republičko takmičenje ostvarili su:

1. Nikola Zorić, učenik II1, I kategorija,
2. Mario Volaš, učenik III1. II kategorija,
3. Jovan Bodroža, učenik III1. II kategorija,
4. Strahinja Mršić,učenik III1. II kategorija.

Finalni turnir je zakazan za nedelju, 15. maj 2016. u prostorijama Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu.

Mentor: Jasmina Almaši

5. Naš učenik, Gecić Aleksandar, osvojio je drugu nagradu na Republičkom takmičenju iz Fizike.

Mentor: Vukobrat Mirko

6. Na Školskoj olimpijadi, koja se održava u Vranju (11.5.2016.), učenik Strahinja Mršić osvojio je četvrto mesto u disciplini stoni tenis.

Mentor: Branislav Bjelić

7.Na takmičenju u streljaštvu, koje je održano u Vranju, tim naše škole osvojio je četvrto mesto.

Mentor: Zoran Karanović

8. Na Državnom takmičenju u Programiranju, koje je održano juče (15.5.2016.) u Beogradu, učenik II1 odeljenja obrazovnog profila Elektrotehničar računara, Nikola Zorić osvojio je šesto mesto.

Mentor: Jasmina Almaši

9. Učenik I1 odeljenja obrazovnog profila Elektrotehničar računara, Dejan Grujić, osvojio je treće mesto na Školskoj olimpijadi, koja se održala u Vranju (12.5.2016.).

Mentor: Branislav Bjelić

10. Učenica II-1 odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar računara Maša Bulatović osvojila je osmo mesto na republičkom takmičenju koje je održano 14. maja u Sremskim Karlovcima. Maša se takmičila  u izuzetnoj konkurenciji, sa učenicima Karlovačke i ostalih gimnazija.

Mentor: Maja Milovanov

 

 2014/2015.

 1. Na republičkom takmičenju u plivanju, koje je održano 25.11.2014. u Beogradu, učenik 3/2 odeljenja, Dušan Novaković, zauzeo je šesto mesto u ukupnom plasmanu, dok je učenik 1/1 odeljenja Nikola Isakov zauzeo osmo mesto. Vođa ekipe bio je profesor Branislav Bjelić.

 2. Na šestom Republičkom takmičenju iz Multimedija, koje je održano 22.3.2015. godine, film "Pokret" osvojio je prvo mesto. Ovo je treći put da je naša škola pobedila u izradi filma. Film su osmislili i uradili učenici obrazovnog profila Elektrotehničar računara Dejan Terek, Dušan Ljuboja, Mario Volaš, Stefan Todorović, Aleksandar Volkov, dok su veliku pomoć pružili učenici Nikola Sivčev i Jovan Milićev. Zahvaljujemo se na saradnji Milici Zorić, Dijani Terek, MUP Srbije, PU Kikinda i butiku "One Star". Učenik Dejan Terek zauzeo je šesto mesto. Mentor: Zagorka Pastor

 3. Državno takmičenje iz Programiranja održano je 29.3.2015. u Beogradu. Domaćin je bila  Visoka škola elektrotehnike i računarstva. Učenik IV1 odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar računara, Vladimir Sivčev osvojio je prvo mesto sa maksimalnih 150 poena. Ovo je izuzetan uspeh sudeći da je takmičenju pristupilo 25 učenika iz svih stručnih škola u Srbiji. Škola je zauzela treće mesto u ukupnom plasmanu kao i mentor Jasmina Almaši.

 4. Republičko takmičenje u streljaštvu održano je  21.4.2015. u Smederevu. Učenici II1 i III1 odeljenja, Mario Volaš, Luka Maljugić i Nikola Šošić ostvarili su zavidan plasman. Najbolji rezultat ostvario je Mario Volaš sa osvojenim petim mestom, dok je ekipa škole zauzela šesto mesto. Takmičenju je pristupilo 73 učenika i 20 ekipa. Mentor: Zoran Karanović.

 5. Takmičenje "Arhimedes" održano je 16. maja 2015. godine u Beogradu. Učestvovalo je 109 osnovnih i 46 srednjih škola - ukupno 729 učenika. Našu školu su predstavljali Vladimir Sivčev IV1, Nemanja Cindrić III1, Stefan Todorović II1 i Nikola Isakov I1.Najbolji rezultat postigao je Vladimir Sivčev. On je osvojio 85 bodova i plasirao se na 2. mesto (III nagrada). Ovo je izuzetan uspeh s obzirom da je Vladimir iza sebe ostavio veliki broj gimnazijalaca i učenika stručnih škola iz cele Srbije.Čestitamo svim takmičarima.Posebne čestitke maturantu Vladimiru Sivčevu koji je još jednom uspešno predstavljao našu školu.Mentori: Milanka Halilović, Branka Knežević, Dragana Čolak i Sava Isakov

2013/2014.

 

1. Na prvenstvu Srbije u plivanju, koje je održano 03.12.2013.godine za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu, učenici naše škole ostvarili su sledeće rezultate:

 

 100m slobodno - Andrej Ilić 10. mesto
 100m prsno- Miloš Pavlić 5. mesto
 100m delfin- Dušan Novaković 11. mesto
 100m delfin - Jelena Marcikin 8. mesto

 

Vođa ekipe bio je profesor fizičkog vaspitanja Branislav Bjelić.

2.  Učenik trećeg razreda obrazovnog profila Elektrotehničar računara Vladimir Sivčev osvojio je prvo mesto na okružnom takmičenju učenika srednjih škola iz matematike, koje je održano 8. februara u Senti i plasirao se na državno takmičenje koje će se održati 16.3. u Nišu.

3.Učenik trećeg jedan odeljenja, Vladimir Sivčev, osvojio je pohvalu na državnom takmičenju iz matematike. Ovaj uspeh smatramo izuzetnim sudeći da je takmičenju pristupilo  59 učenika iz cele Srbije. Mentor je bila profesorica Milanka Halilović. 

4.Vladimir Sivčev, učenik trećeg jedan odeljenja, obrazovnog profila Elektrotehničar računara, osvojio je TREĆU NAGRADU na državnom takmičenju iz programiranja (grupa B). Zahvaljujući ovom uspehu Vladimir je stekao pravo na direktan upis (bez polaganja prijemnog ispita) na elektrotehničkom fakultetu, na željeni smer Softverski inženjering. Mentor: Jasmina Almaši. 

 

5.Učenik trećeg jedan odeljenja obrazovnog profila Elektrotehničar računara, Vladimir Sivčev, postigao je izuzetan uspeh na Republičkom takmičenju iz Elektronike, koje je održano 31.5.2014.godine u Beogradu, osvojivši PRVU NAGRADU (3. mesto). Mentor: Nevenka Karić.

 

6. Učenici Dejan Terek, Dušan Ljuboja i Mario Volaš osvojili su TREĆE MESTO na republičkom takmičenju iz Multimedija. Takmičenje je održano 8.6.2014.godine u Beogradu. Uspeh je utoliko veći sudeći da su prva dva mesta zauzeli učenici koji pohađaju smer Elektrotehničar multimedija koji predmete iz ove oblasti slušaju četiri godine, dok naši učenici imaju samo jedan predmet Multimedija u prvoj godini. Mentor: Zagorka Pastor.

 

2011/2013.

 1. Učenik Emil Osmanbegović osvojio je treće mesto na republičkom takmičenju iz Multimedija (2011.). Mentor: profesorica Zagorka Pastor

 1. Učenik drugog jedan razreda, Vladimir Sivčev, plasirao se na državno takmičenje iz Matematike (2013.)

 2. Učenik trećeg jedan razreda, MilošPavlić, plasirao se na državno takmičenje iz Programiranja

 3. Na državno takmičenje iz plivanja plasirali su se sledeći učenici: 100 metara leđno, muškarci, Novaković Dušan,odeljenje 1/2, osvojeno mesto: 1. mesto, 100 metara prsno, muškarci, Pavlić Miloš, odeljenje 3/1, osvojeno mesto: 1. mesto, Miletin Aleksandar, odeljenje 1/3, osvojeno mesto: 3. mesto, 100 metara delfin, žene, Marcikin Jelena, odeljenje 3/7, osvojeno mesto: 1. mesto

 4. Učenici naše škole Branislav Keneški, Nikola Šošić i Dragan Građin osvojili su prva tri mesta na Okružnom takmičenju u streljaštvu i plasirali se na republičko takmičenje

 5. Učenik trećeg jedan razreda, MilošPavlić, osvojio je pohvalu na Državnom takmičenju iz Programiranja. Miloš je najbolje plasiran učenik tehničkih škola u državi. Mentor: profesorica Jasmina Almaši

 6. Učenici Vladimir Sivčev (II1) i Miloš Pavlić (III1) plasirali su se na republičko takmičenje iz Osnova elektrotehnike 2 i Elektronike II.

 7. Na četvrtom republičkom takmičenju iz Multimedija, koje je održano juče (18.5.2013. godine) na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva u Beogradu,  učenici naše škole Dejan Terek, Darko Cvijan i Dušan Ljuboja osvojili su treće mesto u ukupnom plasmanu. Na takmičenju je učestvovalo 38 učenika, iz 14 srednjih škola iz cele Srbije, među kojima su i škole koje imaju smer Elektrotehničar multimedija. Učenici su pokazali zavidno znanje iz programa Adobe Photoshop, Audacity, Adobe Premiere CS4 i Adobe Flash CS4, kao i iz teorijskog znanja gradiva. Izuzev ovog dela takmičenja, škole su se takmičile i u izradi filma na temu "Sve što volim je na struju". Naša škola je osvojila prvo mesto, a kao nagradu, učenici su dobili fotoaparat Canon PowerShot A810 i Kingston data traveler 32 GB. Mentor je bila profesorica Zagorka Pastor

 8. Na republičkom takmičenju  "Arhimedes" učenik naše škole Konstantin Janojlić osvojio je pohvalu. Učenika je pripremao profesor Sava Isakov

 

 

© 2019 Tehnička škola Kikinda