Nagrada za najbolji sistem za elektronsko učenje (e-nastava) u Vojvodini

Sa ponosom Vas obaveštavamo da je naša škola osvojila nagradu na projektu "Dani informatike 2014" za najbolji sajt za elektronsko učenje u Vojvodini!

Jedna smo od retkih škola u Kikindi, ali i u Vojvodini i Srbiji koje se ovim vidom učenja bave već najmanje 6 godina (jedina smo srednja škola u gradu koja ima platformu za elektronsko učenje vrednu pažnje).

Naime, ovakav vid učenja podrazumeva da učenici, nastavnici i roditelji mogu u školi ili od kuće u svako doba da pristupe sadržajima koji su postavljeni na moodle platformu, odnosno lekcijama, zadacima, testovima za vežbanje i rezultatima. Elektronsko učenje je vrlo koristan način nadoknade gradiva u slučaju da je učenik bio odsutan. Postoji mogućnost izrade zadataka kod kuće i predaje nastavniku na pregled. Mogućnosti su ogromne. Prednost ovakvog načina izrade testa je ta što učenici odmah vide koju su ocenu dobili, gde su grešili i kako je trebalo da odgovore. Rezultati testa su vidljivi uvek, mogu ih proveriti i učenici i roditelji uz poznavanje korisničkog imena i lozinke učenika. Nastavnici mogu da pregledaju statistiku pitanja, da vide koja su pitanja bila učenicima najlakša, koja najteža, te da naprave procenu koji deo gradiva bi trebalo dodatno obraditi.

Primer izgleda testa i rezultata:

 

Nastavnici naše škole su se potrudili da postave više od 88 kurseva sa važnim  informacijama za učenike.

Potrudićemo se da kursevi budu još bolji, da pokrijemo sve nastavne sadržaje, jer to jeste budućnost obrazovnog sistema.

ADMINISTRACIJA SAJTA ČESTITA SVIM UČENICIMA I NASTAVNICIMA KOJI UČESTVUJU U RADU SAJTA NA DOBIJENOJ NAGRADI!

© 2019 Tehnička škola Kikinda