Učenik generacije 2011/12.

 

Dana 26.06.2012. u Belom dvoru je organizovan prijem za učenike generacije. Odlazak do Belog dvora obezbedila je Skupština opštine Kikinda. 

Našu školu predstavljao je učenik Vladimir Polovina, bivši učenik smera elektrotehničar računara, a sada već brucoš Elektrotehničkog Fakulteta u Beogradu.


Svečani prijem otvorio je hor „Obilić“ pod dirigentskim vođstvom Darinke Mtić Marović, a zatim se okupljenim učenicima, roditeljima i razrednim starešinama obratio princ Aleksandar koji se zahvalio Eurobanci EFG na sponzorstvu događaja i čestitao svim nagrađenim maturantima na velikom uspehu koji su postigli.
"Vaše dalje školovanje je najveći prioritet ove države i svih nas. Fondacija za obrazovanje će nastaviti i ubuduće da pomaže najbolje učenike i studente kako bi postali vrhunski stručnjaci, kakve ova zemlja i zaslužuje", rekao je Aleksandar Karađorđević.

Prorektor za nastavu Beogradskog univerziteta Neda Bokan poželela je dobrodošlicu najboljim maturantima na beogradski i ostale univerzitete u Srbiji i poželela im sreću u daljem školovanju.

Naš istaknuti knjuževnik Matija Bećković maturante je podsetio na lepotu ovakvog okupljanja mladih i pametnih ljudi, podsetio ih da su oni ti koji su stubovi naše države, navodeći stihove iz „ Grskog vijenca“.

Prijemu je prisustvovao i ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković.

 

 

 

© 2019 Tehnička škola Kikinda